logo
امروز : دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۵:۵۵
[ شناسه خبر : ۴۱۱۲۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان ماهنشان:

مشکلی در تأمین بذر گندم نداریم

مشکلی-در-تأمین-بذر-گندم-نداریم
رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان ماهنشان با بیان اینکه مشکلی در تأمین بذر گندم نداریم، گفت: گندم‌کاران تاکنون مطالبات خود را دریافت نکرده‌اند و شرکت‌های تولید بذر بدون دریافت پول، بذر به ما ارائه داده‌اند.

فرهاد مصطفی‌نظری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: کود به صورت کامل در اختیار و دسترس کشاورزان قرار می‌گیرد و نیاز گندم‌کاران شهرستان برطرف می‌شود.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه در جهاد کشاورزی سامانه‌ای به نام مساحی راه‌اندازی شده است، افزود: در این روش مساحت زمین‌های کشاورزی توسط گوشی تلفن همراه اندازه‌گیری و پهنه‌بندی می‌شود و بعد از آن مورد تایید قرار گرفته و مسئول پهنه این امر را تایید کرده و به شرکت مورد نظر ارسال می‌شود.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان ماهنشان خاطرنشان کرد: تنها مشکل کشاورزان این است که در استفاده و بهره‌گیری از این سامانه دچار مشکل هستند ولی این سامانه ملی و کشوری بوده و باید بر اساس آن امور انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه ما بذر مورد نیاز کشاورزان را نیز فراهم آوردیم، گفت: با وجود اینکه کشت پاییزه انجام شده است اما گندم‌کاران مطالبات خود را به‌صورت کامل دریافت نکرده‌اند و همین امر سبب دلسردی و ناراحتی فعالان این عرصه شده است.

مصطفی‌نظری ضمن قدردانی از شرکت‌های تولید‌کننده بذر، بیان کرد: با توجه به اینکه کشاورزان پول گندم را دریافت نکرده‌اند و این شرکت‌ها تاکنون بذر مورد نیاز کشاورزان را بدون دریافت پول در اختیار ما قرار داده‌اند و نهایت همکاری را با ما داشته‌اند.

وی با اشاره به اینکه توزیع بذر به صورت شبانه‌روزی در انبار روستای برون‌قشلاق انجام می‌شود، یادآور شد: بذر مورد نیاز کشاورزان شهرستان به صورت کامل تأمین می‌شود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان ماهنشان ادامه داد: بذرهای صدرا، هشت‌رود، هما و باران در زمینه کشت دیم توزیع می‌شود و در کشت آبی نژادهای پیشگام و میهن در استان در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه برای کشت گندم پاییزه توزیع بذر تا پایان آبان ماه ادامه دارد، مطرح کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی زمان کشت پاییزه در مکان‌‌های مختلف متفاوت است.

مصطفی‌نظری ادامه داد: در زمینه توزیع کود نیز به همین روش است و بعد از آن کود‌ی که به کشاورز تلعق می‌گیرد برای مصارف بهاره ذخیره می‌شود.

وی با اینکه در کشت پاییزه کود سوپر بیش‌تری نیاز است، گفت: کود مورد نیاز هر فصل بر اساس نیاز و نظر کارشناسان تعلق می‌گیرد.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان ماهنشان با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود توزیع بذر دو برابر شود، عنوان کرد: دلیل این امر آن است که کاروان ترویج و مدیران شهرستان در مناطق مختلف حضور داشته و کشاورزان توجیه می‌شوند تا با استفاده از بذر گواهی‌شده برداشت بیش‌تری داشته باشند از این‌رو به بهره‌گیری از این نوع بذر روی می‌آورند.

وی با بیان اینکه بذر‌های گواهی‌شده معتبر هستند، تصریح کرد: در شرکت‌های تولیدکننده توسط کارشناسان ابعاد مختلفی برسی می‌شود، افزود: اما در بذر‌های خود‌مصرفی اطلاعات و شرایط بذر مشخص نیست.

مصطفی‌نظری بیان کرد: در استان‌های سردسیر نظیر زنجان پول گندم‌کاران تاکنون پرداخت نشده است و این در حالی است که کشت پاییزه در حال انجام است‌.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر